Bundeva

Kraljica jeseni

Njoki od bundeve

Glamur jeseni najljepše se reflektira u savršenim plodovima, a kada se pripreme jela i k tome dodaju sastojci poput sira kremozna gurmanska romansa može započeti.

  • 60 min
  • Jednostavno
Njoki od bundeve

Sastojci

Za tijesto

Priprema

  1. Oguljenu i očišćenu bundevu narežite na kockice, stavite u posudu za pečenje na aluminijsku foliju te prekrijte folijom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta, da omekša.
  2. Pečenu bundevu usitnite štapnim mikserom i pustite da se ohladi.
  3. U posudu stavite suhu mješavinu pirea od krumpira, sol, slatku papriku, muškatni oraščić, glatko brašno i rižino brašno te izmiješajte.
  4. Dodajte pire od bundeve, ricottu, jaja, parmezan, zamijesite tijesto i stavite na pobrašnjenu podlogu da se malo odmori.
  5. Tijesto podijelite na nekoliko dijelova i svaki oblikujte u valjak. Izrežite njoke podjednake veličine i svaki pritisnite vilicom da dobijete utore. Pritom ruke dobro pobrašnite da se tijesto ne lijepi.
  6. U većoj posudi zagrijte posoljenu vodu. Jedan po jedan spustite njoke u vodu i kuhajte dok ne isplivaju, a zatim još 1 minutu. Izvadite ih šupljom žlicom.
  7. U većoj posudi zagrijte posoljenu vodu. Jedan po jedan spustite njoke u vodu i kuhajte dok ne isplivaju, a zatim još 1 minutu. Izvadite ih šupljom žlicom.

Posluživanje: Pospite ih parmezanom i poslužite odmah tople.

Savjet: Njoke možete pripremiti unaprijed, smrznuti ih tako da ostanu razdvojeni, a zatim skuhati kad pripremate jelo.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.