Podravka

Kukuruz šećerac

Galettes s dva nadjeva

Šarmantne zalogaje aromatizirane rakijom od jabuka nadjenite nadjevom od tune i od gljiva, servirajte  omiljenom društvu i prepustite se finim zalogajima.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Galettes s dva nadjeva

Sastojci

Za tijesto

Prvi nadjev (za 3 osobe)

Drugi nadjev (za 3 osobe)

Priprema

  1. Jaje razmutite, dodajte mlijeko, rakiju, ulje, sol i brašno. Dodajući vodu, umijesite glatko tijesto te ga ostavite 15 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjeve. Ocijedite tunu, dodajte joj nasjeckani češnjak, peršin, crni papar, sol, maslinovo ulje i narezane cherry rajčice. Na kraju umiješajte mozzarellu narezanu na kockice.
  3. Za drugi nadjev na zagrijano ulje stavite narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte narezane tikvice i kratko popecite.
  4. Dodajte narezane gljive, nasjeckan češnjak, ocijeđeni kukuruz šećerac, sol, crni papar i pirjajte da tekućina ispari. Na kraju umiješajte razmućena jaja.
  5. Smjesu za galette nanesite na teflonsku tavu promjera 28 cm u tankom sloju poput palačinke. Tako ispecite šest tankih galetta.
  6. Na sredinu svake galette stavite dio nadjeva te zavrnite krajeve.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Galette ispecite na suhoj tavi bez masnoće.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 536 kcal / 2.240 kJ
Masti 25,23 g
- zasićene masne kiseline 6,05 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 8,58 g
Ugljikohidrati 50,14 g
Vlakna 6,28 g
Bjelančevine 29,66 g
Sol 0,37 g
Vitamin A 657,48 μg
Niacin 16,20 mg
Kalij 785,45 mg
Kalcij 253,30 mg
Fosfor 527,97 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Rajčica

Za rajske užitke