Galettes s dva nadjeva
- Recept by coolinarika.com -Šarmantne zalogaje aromatizirane rakijom od jabuka nadjenite nadjevom od tune i od gljiva, servirajte omiljenom društvu i prepustite se finim zalogajima.

Priprema
- Jaje razmutite, dodajte mlijeko, rakiju, ulje, sol i brašno. Dodajući vodu, umijesite glatko tijesto te ga ostavite 15 minuta.
- Za to vrijeme pripremite nadjeve. Ocijedite tunu, dodajte joj nasjeckani češnjak, peršin, crni papar, sol, maslinovo ulje i narezane cherry rajčice. Na kraju umiješajte mozzarellu narezanu na kockice.
- Za drugi nadjev na zagrijano ulje stavite narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte narezane tikvice i kratko popecite.
- Dodajte narezane gljive, nasjeckan češnjak, ocijeđeni kukuruz šećerac, sol, crni papar i pirjajte da tekućina ispari. Na kraju umiješajte razmućena jaja.
- Smjesu za galette nanesite na teflonsku tavu promjera 28 cm u tankom sloju poput palačinke. Tako ispecite šest tankih galetta.
- Na sredinu svake galette stavite dio nadjeva te zavrnite krajeve.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Galette ispecite na suhoj tavi bez masnoće.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 536 kcal / 2.240 kJ |
---|---|
Masti | 25,23 g |
- zasićene masne kiseline | 6,05 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 8,58 g |
Ugljikohidrati | 50,14 g |
Vlakna | 6,28 g |
Bjelančevine | 29,66 g |
Sol | 0,37 g |
Vitamin A | 657,48 μg |
Niacin | 16,20 mg |
Kalij | 785,45 mg |
Kalcij | 253,30 mg |
Fosfor | 527,97 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |