Morska salata
- Recept by coolinarika.com -Prepustite se uživanju u plodovima mora pripremljenim u obliku salate jer za lagani zalogaj uvijek postoji pravo vrijeme u danu.
Priprema
Quinou skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi, pa ju ocijedite. Luk i avokado očistite i nasjeckajte na male kockice, pa dodajte quinou i očišćeni šipak zajedno sa sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom. Začinite sa 75 ml maslinovog ulja, limunovim sokom, soli i paprom. Na kraju dodajte majonezu i senf i promiješajte da se sve dobro poveže. Škampe očistite, posolite, popaprite i odložite sa strane. U zagrijanu tavu stavite maslac i preostalo maslinovo ulje. Kad se zagrije, dodajte glave od škampa, pa ih pirjajte nekoliko minuta i podlijevajte bijelim vinom. Kad vino gotovo ispari, izvadite glave škampa, a dodajte očišćene repove, pa ih pirjajte dok ne pobijele. Sve izvadite van i umak zgusnite s brašnom uz stalno miješanje na laganoj vatri. Po potrebi dodajte malo vode ili još malo vina. Dodatno posolite i popaprite po potrebi te umakom prelijte repove škampa i salatu.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Umjesto škampa možete upotrijebiti veće kozice.