Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Fish&Chips u tortilji

Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase, a jelo je spoj židovske i francuske kuhinje, a činjenica da se u Velikoj Britaniji uz fish and chips najčešće poslužuje čaj jasan je utjecaj Britanskog carstva.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Fish&Chips u tortilji

Sastojci

Umak

Priprema

  1. Tortilje stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Pospite ih naribanim sirom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na nekoliko minuta da se sir otopi.
  2. Odmah tople prerežite po pola, umotajte u oblik korneta i ostavite na rešetki da se malo ohlade i poprime oblik.
  3. Filete ribe narežite na podjednake štapiće i nakapajte sokom limuna te ostavite da odstoje dok vam se ne zagrije ulje za prženje.
  4. U brašno umiješajte Vegetu Natur za ribu. Štapiće jedan po jedan uvaljajte u smjesu i stavite pržiti u zagrijano ulje. Kad riba počne poprimati zlatnu boju, izvadite ju na upijajući papir.
  5. Krumpir narezan na podjednake štapiće osušite na ubrusu i stavite u zagrijano ulje.
  6. Pržene krumpiriće izvadite i kratko stavite na upijajući papir. Zatim ih još vruće pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i promiješajte.
  7. U pripremljene tortilje stavite narezano povrće, hrskave krumpiriće i riblje štapiće.

Posluživanje: Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Natur za ribu.

Savjet: Uz Fish&chips uz bijeli umak možete poslužiti i ketchup ili umak od currya.

Začini inspiracije

Monozačini