Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Fish&Chips u tortilji

Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase, a jelo je spoj židovske i francuske kuhinje, a činjenica da se u Velikoj Britaniji uz fish and chips najčešće poslužuje čaj jasan je utjecaj Britanskog carstva.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Fish&Chips u tortilji

Sastojci

  • 4 velike pšenične tortilje (Ø24 cm)
  • 120 g sira gaude
  • 500 g fileta bijele ribe
  • ocijeđen sok ½ limuna
  • 2 žlice Vegete Twist za ribu (20 g)
  • 70 g Glatkog brašna Podravka
  • 500 g krumpira (veći da se dobiju duži štapići)
  • 1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće (7 g)
  • ulje za prženje
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 100 g krastavaca
  • 100 g cherry rajčica

Umak

  • 150 g grčkog jogurta
  • 1/2 žličice Vegete Twist za ribu
  • 1 protisnuti češanj češnjaka

Priprema

  1. Tortilje stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Pospite ih naribanim sirom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na nekoliko minuta da se sir otopi.
  2. Odmah tople prerežite po pola, umotajte u oblik korneta i ostavite na rešetki da se malo ohlade i poprime oblik.
  3. Filete ribe narežite na podjednake štapiće i nakapajte sokom limuna te ostavite da odstoje dok vam se ne zagrije ulje za prženje.
  4. U brašno umiješajte Vegetu Twist za ribu. Štapiće jedan po jedan uvaljajte u smjesu i stavite pržiti u zagrijano ulje. Kad riba počne poprimati zlatnu boju, izvadite ju na upijajući papir.
  5. Krumpir narezan na podjednake štapiće osušite na ubrusu i stavite u zagrijano ulje.
  6. Pržene krumpiriće izvadite i kratko stavite na upijajući papir. Zatim ih još vruće pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće i promiješajte.
  7. U pripremljene tortilje stavite narezano povrće, hrskave krumpiriće i riblje štapiće.

Posluživanje: Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Twist za ribu.

Savjet: Uz Fish&chips uz bijeli umak možete poslužiti i ketchup ili umak od currya.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 955 kcal / 3.992 kJ
- zasićene masne kiseline 10,14 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 10,44 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 16,15 g
Ugljikohidrati 102,24 g
Vlakna 8,31 g
Sol 0,67 g
Vitamin A 628,60 μg
Vitamin D 61,40 μg
Niacin 17,97 mg
Pantotenska kiselina 2,50 mg
Kalij 1.426,27 mg
Kalcij 593,12 mg
Fosfor 693,86 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline