Fish&Chips u tortilji
- Recept by coolinarika.com -Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase, a jelo je spoj židovske i francuske kuhinje, a činjenica da se u Velikoj Britaniji uz fish and chips najčešće poslužuje čaj jasan je utjecaj Britanskog carstva.

Priprema
- Tortilje stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Pospite ih naribanim sirom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na nekoliko minuta da se sir otopi.
- Odmah tople prerežite po pola, umotajte u oblik korneta i ostavite na rešetki da se malo ohlade i poprime oblik.
- Filete ribe narežite na podjednake štapiće i nakapajte sokom limuna te ostavite da odstoje dok vam se ne zagrije ulje za prženje.
- U brašno umiješajte Vegetu Natur za ribu. Štapiće jedan po jedan uvaljajte u smjesu i stavite pržiti u zagrijano ulje. Kad riba počne poprimati zlatnu boju, izvadite ju na upijajući papir.
- Krumpir narezan na podjednake štapiće osušite na ubrusu i stavite u zagrijano ulje.
- Pržene krumpiriće izvadite i kratko stavite na upijajući papir. Zatim ih još vruće pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i promiješajte.
- U pripremljene tortilje stavite narezano povrće, hrskave krumpiriće i riblje štapiće.
Posluživanje: Poslužite s umakom od grčkog jogurta začinjenog češnjakom i Vegetom Natur za ribu.
Savjet: Uz Fish&chips uz bijeli umak možete poslužiti i ketchup ili umak od currya.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 955 kcal / 3.992 kJ |
---|---|
- zasićene masne kiseline | 10,14 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 10,44 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 16,15 g |
Ugljikohidrati | 102,24 g |
Vlakna | 8,31 g |
Sol | 0,67 g |
Vitamin A | 628,60 μg |
Vitamin D | 61,40 μg |
Niacin | 17,97 mg |
Pantotenska kiselina | 2,50 mg |
Kalij | 1.426,27 mg |
Kalcij | 593,12 mg |
Fosfor | 693,86 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |