Začini inspiracije

Monozačini

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  2. Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  3. Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  4. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  5. Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Savjet: Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 626 kcal / 2.617 kJ
Masti 32,74 g
- zasićene masne kiseline 10,44 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 14,70 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 5,43 g
Ugljikohidrati 35,43 g
Vlakna 8,61 g
Bjelančevine 50,74 g
Sol 0,38 g
Vitamin A 2.933,03 μg
Vitamin D 30,00 μg
Pantotenska kiselina 2,36 mg
Kalij 1.660,81 mg
Kalcij 409,45 mg
Fosfor 579,03 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom