Masline

Cure sline od masline

Empanade s pestom

Bogato pripremljeni zalogaji u obliku empanade začinit će vam dan jer fini kruh nadjeven šunkom i kombinacijom mediteranskih začina savršeno će se uklopiti uz umak Pesto Genoveze s kapljicama limuna i maslinova ulja.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Empanade s pestom

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Za premazivanje

  • 1 razmućeno jaje

Za umak

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, šećer, maslinovo ulje, žumanjke, jogurt i dodajući vodu, umijesite glatko tijesto.
  2. Podijelite ga na tri dijela, stavite na pobrašnjenu podlogu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite oko 20 minuta.
  3. Za nadjev nasjeckajte šunku, dodajte sir, razmućeno jaje, nasjeckane masline i kapare te crni papar, origano, češnjak i peršin.
  4. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite krugove promjera oko 10 cm.
  5. Rubove premažite razmućenim jajetom, a zatim na sredinu stavite žličicu nadjeva.
  6. Za umak pestu dodajte maslinovo ulje, limunov sok i nekoliko žlica vode pa promiješajte.
  7. Preklopite i spojite rubove te posložite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite jajetom i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Empanade poslužite s umakom od pesta.

Savjet: Rubove tijesta empanada možete utisnuti vilicom ili saviti da ljepše izgledaju.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 3742 kcal / 15.642 kJ
Masti 164,39 g
- zasićene masne kiseline 40,84 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 89,14 g
Vlakna 15,51 g
Sol 2,56 g
Vitamin A 2.698,65 μg
Vitamin D 140,32 μg
Niacin 50,24 mg
Pantotenska kiselina 6,21 mg
Kalij 1.952,57 mg
Kalcij 2.204,40 mg
Fosfor 3.104,76 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina