Martinje

Nazdravimo vinu i inu!

Paprene pogačice

Zapaprite pogačice cijelim zrnima i prepustite se zalogajima toplog i mjestimično ljutog pečenog tijesta.

  • 40 min
  • Jednostavno
Paprene pogačice

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, crni papar, šećer, parmezan, vlasac i promiješajte. Dodajte zatim jogurt te zamijesite glatko tijesto.
  2. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto te pospite naribanim hladnim maslacem. Tijesto zatim nekoliko puta preklopite kao pismo.
  3. Tijesto pažljivo razvaljujte na oko 1 cm debljine pa kalupom izrežite pogačice. Posložite ih na lim za pečenje prekriven masnim papirom, sredinu tijesta lagano pritisnite i premažite vrhnjem. Pogačice obilno pospite grubo mljevenim paprom.
  4. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, do zlatne boje.

Posluživanje: Poslužite tople ili hladne.

Savjet: Da bi se pogačice što više listale, pokušajte što više „preklapati“ tijesto prilikom pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 2078 kcal / 8.686 kJ
Masti 108,38 g
- zasićene masne kiseline 66,87 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 31,32 g
Ugljikohidrati 215,64 g
Bjelančevine 59,83 g
Sol 1,53 g
Vitamin A 3.826,26 μg
Vitamin D 77,70 μg
Niacin 26,24 mg
Pantotenska kiselina 2,77 mg
Klor 885,96 mg
Fosfor 1.938,12 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat