Ajvar

Razmazi svoje nepce

Pečeni povrtni štapići s umakom

- Recept by coolinarika.com -

Povrtne štapiće poslužite uz umak od začinjenog jogurta i ajvara i uživajte u laganom jelu bilo da ste ga poslužili hladnog ili toplog okus će biti jedinstven.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pečeni povrtni štapići s umakom

Sastojci

  • 1 batat (oko 300 g)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro ružmarina
  • 200 g mrkve
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
  • 2 tikvice (oko 300 g)
  • 60 g panko mrvica (ili krušnih mrvica)
  • 30 g naribanog parmezana
  • malo Vegeta Maestro češnjaka u granulama
  • 1 jaje
  • Vegeta Maestro crni papar

Umak

Priprema

  1. Slatki krumpir (batat) izrežite na deblje štapiće, prelijte s 2 žlice maslinova ulja, posolite i pospite ružmarinom. Mrkvu narežite na deblje štapiće, prelijte s 1 žlicom maslinova ulja, posolite i pospite dimljenom crvenom paprikom. Tikvice narežite na deblje štapiće.
  2. Pomiješajte panko mrvice, parmezan i češnjak u granulama. Tikvice umočite (jedan po jedan štapić) u posoljena razmućena jaja, a zatim u mješavinu panko mrvica.
  3. Na velik lim prekriven papirom za pečenje stavite povrće, svako zasebno u tankom sloju, i sve obilno pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite oko 25 minuta. Na pola pečenja okrenite da se ravnomjerno ispeče.
  5. Za umak pomiješajte jogurt, ajvar, sol, papar i vlasac.

Posluživanje: Poslužite toplo ili hladno povrće s umakom.

Savjet: Da bi posluženo povrće bilo ravnomjerno pečeno, narežite ga na jednake štapiće.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 302 kcal / 1.262 kJ
- jednostruko nezasićene masne kiseline 9,11 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,71 g
Ugljikohidrati 29,41 g
Vlakna 5,44 g
Bjelančevine 13,62 g
Sol 0,36 g
Vitamin A 16.287,66 μg
Niacin 5,03 mg
Pantotenska kiselina 0,88 mg
Kalij 977,10 mg
Kalcij 297,00 mg
Fosfor 293,12 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma