Tuna burger
- Recept by coolinarika.com -Tuna burgere kriju mediteranski gušt finih zalogaja s okusom odmora.
Priprema
Kruhu skinite koru i srednji dio usitnite u električnoj sjeckalici da dobijete mrvice. U zdjelu stavite ocijeđenu tunu, limunov sok, maslinovo ulje, mrvice kruha, ljubičasti luk, češnjak, razmućeno jaje, peršin, sol i papar. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte pljeskavice (2 komada) na površini posutoj krušnim mrvicama. Na lim za pečenje prekriven masnim papirom stavite pljeskavice i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Na još vruće položite mozzarellu da se lagano otopi Pecivo prerežite, donji dio premažite kečapom, posložite rikulu, pljeskavicu, pa prekrijte rajčicom, krastavcima te gornjim dijelom peciva.
Posluživanje: Poslužite odmah, toplo.
Savjet: Prerezano pecivo možete prvo lagano tostirati.