Tuna burger

Tuna burgere kriju mediteranski gušt finih zalogaja s okusom odmora.

  • 30 min
  • Jednostavno
Tuna burger

Sastojci

Za posluživanje

  • 2 integralna peciva (ili kajzerice)
  • 2 ploške mozzarelle
  • Ketchup blagi Podravka
  • 30 g rikule
  • 2 ploške rajčice
  • nekoliko ploški krastavca

Priprema

  1. Kruhu skinite koru i srednji dio usitnite u električnoj sjeckalici da dobijete mrvice.
  2. U zdjelu stavite ocijeđenu tunu, limunov sok, maslinovo ulje, mrvice kruha, ljubičasti luk, češnjak, razmućeno jaje, peršin, sol i papar.
  3. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte pljeskavice (2 komada) na površini posutoj krušnim mrvicama.
  4. Na lim za pečenje prekriven masnim papirom stavite pljeskavice i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Na još vruće položite mozzarellu da se lagano otopi
  5. Pecivo prerežite, donji dio premažite kečapom, posložite rikulu, pljeskavicu, pa prekrijte rajčicom, krastavcima te gornjim dijelom peciva.

Posluživanje: Poslužite odmah, toplo.

Savjet: Prerezano pecivo možete prvo lagano tostirati.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima