Vegeta

Bosiljak usitnjeni

Vegeta maestro bosiljak 3d

Piletina i Kviki gric wasabi

Piletinu paniranu u Kviki gric okusa wasabi poslužite s prilogom od ječmene kaše i umakom od hrena.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Piletina i Kviki gric wasabi

Sastojci

  • 800 g pilećih prsa
  • 3 vrećice Kviki grica okus wasabi
  • 30 g bučinih sjemenki
  • 150 g Oštrog brašna Podravka
  • 2 jaja
  • ulje za prženje
  • 1 žlica Vegete

Za umak

Za prilog

Priprema

  1. Piletinu narežite na šire trakice, pospite Vegetom i ostavite sa strane dok ne pripremite smjesu za paniranje.
  2. Bučine sjemenke usitnite u mužaru, pa ih premjestite u posudu za paniranje. Isto učinite i s Kviki gricom okusa wasabi, a zatim smrvljene sjemenke i Kviki pomiješajte.
  3. Jaja razmutite. Meso panirajte klasično. Uvaljajte ga najprije u brašno, zatim jaja, i na kraju u Kviki sa sjemenkama. Paniranu piletinu pržite u zagrijanom dubokom ulju.
  4. Prilog pripremite tako da na otopljenoj masti popržite luk, zalijete ga lovačkim umakom koji ste pomiješali s 300 ml mlake vode i pustite da zavrije.
  5. Dodajte kuhani ječam, češnjak u granulama i bosiljak i sve dobro izmiješajte.
  6. Za umak izmiješajte hren, vrhnje i majonezu.

Posluživanje: Piletinu paniranu u Kviki gric okusa wasabi poslužite s prilogom od ječmene kaše i umakom.

Savjet: Umjesto Kviki grica s okusom Wasabi, možete upotrijebiti i drugi Kviki gric po želji.

Topli napici

Okus koji grije oko srca