Pikantni odrezak sa salatom od kamuta

Pečeni pikantni odrezak s kamutom posebnom pšenicom poslužite uz svježe listove salate i uživajte u jelu s malo drugačijim prilogom.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pikantni odrezak sa salatom od kamuta

Sastojci

Priprema

  1. Meso prelijte marinadom i ostavite 30 minuta.
  2. Kamut stavite kuhati u 500 ml zakipjele vode u koju ste dodali povrtni temeljac.
  3. Kruške narežite na ploške, a sir na kocke. Dodajte ocijeđenom i ohlađenom kamutu. Začinite maslinovim uljem, octom, medom te popaprite. Lagano promiješajte.
  4. Meso izvadite iz marinade i popecite na zagrijanoj tavi. Kad se meso lagano zapeče, okrenite i podlijte s malo vode da se meso lagano pirja u umaku. Pustite da se još lagano zapeče.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje složite rikulu i radič, preko njih salatu od kamuta, a pečeni pikantni odrezak sa strane.

Savjet: Meso iz marinade stavite na nenauljenu tavu jer marinada sadrži dovoljno ulja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 604 kcal / 2.525 kJ
Masti 22,29 g
- zasićene masne kiseline 5,32 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 12,63 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,95 g
Sol 0,41 g
Vitamin A 98,80 μg
Vitamin D 18,30 μg
Pantotenska kiselina 1,38 mg
Fosfor 573,38 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.

Igrajte se
s nama!

 

Paštete

Kruha i igara!