Slasne torbice

Poslužite slasne torbice uz pripremljeni umak, pospite nasjeckanim indijskim oraščićima, mladim lukom i svježim chilijem.

  • 70 min
  • Jednostavno
Slasne torbice

Sastojci

Za nadjev

Za umak

Priprema

  1. Brašnu dodajte ulje, pivo i prašak za pecivo i zamijesite glatko tijesto, pokrijte krpom i ostavite da odstoji.
  2. U tavu na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckanu pancetu i nasjeckani češnjak te kratko popržite na laganoj vatri.
  3. Dodajte na kolutiće narezani mladi luk, naribanu mrkvu i tanko naribani kupus pa promiješajte.
  4. Dodajte zamrznuti grašak, ocijeđeni kukuruz šećerac i naribanu tikvicu.
  5. Promiješajte i dodajte nasjeckane popržene indijske oraščiće. Dodajte papar, sol i majčinu dušicu, kratko promiješajte pa uklonite s vatre.
  6. Tijesto i nadjev podijelite na 12-16 jednakih dijelova. Od svakog dijela tijesta oblikuje kuglicu te ju spljoštite među dlanovima i nadjenite dijelom nadjeva. Zatim zadignite i zatisnite rubove oblikujući zatvorenu torbicu.
  7. Torbice stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje te pospite makom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C 40 - 45 minuta.
  8. Za umak u manju posudu dodajte brašno na rastopljeni maslac, miješajte na laganoj vatri dok brašno ne dobije blago žutu boju.
  9. Uklonite s vatre i dodajte mlijeko miješajući pjenjačom kako biste izbjegli stvaranje grudica. Vratite na vatru i pričekajte da zakuha.
  10. Opet uklonite s vatre, dodajte krem sir, naribani cheddar, pivo, senf, papar, sol i tabasco. Vratite kratko na vatru dok se krem sir ne otopi.

Posluživanje: Poslužite slasne torbice uz pripremljeni umak. Pospite nasjeckanim indijskim oraščićima, nasjeckanim mladim lukom i svježim chilijem.

Savjet: Tijesto možete ostaviti u hladnjaku oko 20 minuta kako biste ga lakše oblikovali.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh