Slasne torbice
- Recept by coolinarika.com -Poslužite slasne torbice uz pripremljeni umak, pospite nasjeckanim indijskim oraščićima, mladim lukom i svježim chilijem.
Priprema
Brašnu dodajte ulje, pivo i prašak za pecivo i zamijesite glatko tijesto, pokrijte krpom i ostavite da odstoji. U tavu na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckanu pancetu i nasjeckani češnjak te kratko popržite na laganoj vatri. Dodajte na kolutiće narezani mladi luk, naribanu mrkvu i tanko naribani kupus pa promiješajte. Dodajte zamrznuti grašak, ocijeđeni kukuruz šećerac i naribanu tikvicu. Promiješajte i dodajte nasjeckane popržene indijske oraščiće. Dodajte papar, sol i majčinu dušicu, kratko promiješajte pa uklonite s vatre. Tijesto i nadjev podijelite na 12-16 jednakih dijelova. Od svakog dijela tijesta oblikuje kuglicu te ju spljoštite među dlanovima i nadjenite dijelom nadjeva. Zatim zadignite i zatisnite rubove oblikujući zatvorenu torbicu. Torbice stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje te pospite makom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C 40 - 45 minuta. Za umak u manju posudu dodajte brašno na rastopljeni maslac, miješajte na laganoj vatri dok brašno ne dobije blago žutu boju. Uklonite s vatre i dodajte mlijeko miješajući pjenjačom kako biste izbjegli stvaranje grudica. Vratite na vatru i pričekajte da zakuha. Opet uklonite s vatre, dodajte krem sir, naribani cheddar, pivo, senf, papar, sol i tabasco. Vratite kratko na vatru dok se krem sir ne otopi.
Posluživanje: Poslužite slasne torbice uz pripremljeni umak. Pospite nasjeckanim indijskim oraščićima, nasjeckanim mladim lukom i svježim chilijem.
Savjet: Tijesto možete ostaviti u hladnjaku oko 20 minuta kako biste ga lakše oblikovali.