Tjestenina

Svestrana Talijanka

Rezanci sa šparogama i bobom

Kada se poželite fine tjestenine pripremite ju sa svježim šparogama, bobom ili slanutkom, a uz komadiće šunke i mediteranske začine okus prozračnosti oduševit će ljubitelje laganih jela.

  • 30 min
  • Jednostavno
Rezanci sa šparogama i bobom

Sastojci

Priprema

  1. Široke rezance skuhajte u većoj količini kipuće posoljene vode i ocijedite. Malo vode u kojoj ste kuhali tjesteninu sačuvajte.
  2. Šparogama skinite vrhove, a ostatak narežite. U kipuću posoljenu vodu prvo stavite narezane šparoge, a nakon 2 minute i vrhove te sve zajedno kratko kuhajte. Mladi bob blanširajte i po potrebi ogulite kožicu.
  3. Na maslinovu ulju popecite šunku koju ste narezali na kockice. Popaprite, dodajte šparoge, podlijte s malo vode koju ste sačuvali i umiješajte široke rezance.
  4. Jaja razmutite, dodajte Vegetu natur mediteran i umiješajte u jelo. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok se sve ne poveže. Na samom kraju umiješajte bob.

Posluživanje: Rezance sa šparogama i bobom pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Savjet: Umjesto mladog boba možete dodati Podravkin slanutak.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...