Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tagliatelle s gorgonzolom i šunkom iz Parme

- Recept by coolinarika.com -

Fino i romantično jelo od tjestenine, šunke, sira i šarmantnim umakom uz mljevene orahe ostaviti će i na vas dojam kao i na našeg vrhunskog kuhara.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Tagliatelle s gorgonzolom i šunkom iz Parme

Sastojci

Priprema

  1. Poriluk sitno narežite i stavite na zagrijano maslinovo ulje. Kratko ga popecite, dodajte narezanu pancetu, a zatim i šunku narezanu na trakice. Sve zajedno još kratko popecite.
  2. Zalijte vrhnjem i pustite da zavrije. Umiješajte narezanu gorgonzolu i lagano kuhajte da se otopi. Umak posolite i začinite muškatnim oraščićem i crnim paprom.
  3. Zlatica rezance skuhajte al dente, ocijedite ih i umiješajte u umak. Na kraju umiješajte ocijeđene rezance.

Posluživanje: Rezance s gorgonzolom i šunkom pospite nasjeckanim orasima i poslužite.

Savjet: Ako nemate šunku ili pršut iz Parme, upotrijebite kuhanu šunku ili šunku u ovitku Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 612 kcal / 2.558 kJ
- višestruko nezasićene masne kiseline 7,94 g
Ugljikohidrati 21,55 g
Vlakna 3,22 g
Sol 0,80 g
Vitamin A 1.155,36 μg
Niacin 3,97 mg
Pantotenska kiselina 1,02 mg
Kalij 617,54 mg
Kalcij 395,80 mg
Fosfor 418,53 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom