Aromatična tuna

Aromatičnu tunu s povrćem prilikom posluživanja pospite s malo svježih klica ili malo nasjeckanog kresa i zalogaji će postati još čarobniji.

  • 30 min
  • Jednostavno
Aromatična tuna

Sastojci

Priprema

  1. U tarionik stavite slane inćune, 1 češanj češnjaka, kapare i malo maslinova ulja, pa sve dobro usitnite u glatku pastu.
  2. Mileramu dodajte dobivenu pastu, senf, med, sjeckani vlasac te malo papra i čilija sa soli. Umak dobro izmiješajte, prekrijte prozirnom folijom i odložite u hladnjak do posluživanja.
  3. Mahune skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi tako da ostanu al dente, pa ih ocijedite i ostavite sa strane.
  4. U tavu na otopljeni maslac stavite na četvrtine narezane cherry rajčice, pa ih kratko popržite. Dodajte im ocijeđeni slanutak, otkoštićene i na komadiće narezane crne masline, pripremljene mahune i sitno nasjeckani češnjak.
  5. Nekoliko minuta lagano pržite polako miješajući, pa pred kraj posolite, popaprite, pospite naribanom koricom limete i limuna i čilijem sa soli. Samo još kratko izmiješajte i uklonite s vatre pa ostavite na toplom do posluživanja.
  6. U dobro zagrijanoj namašćenoj grill tavi ispecite tunu začinjenu s malo soli i papra. Pecite je po 2 – 3 minute sa svake strane tako da se izvana lagano zažari, a iznutra ostane ružičasta.

Posluživanje: Tunu odmah poslužite uz pripremljeno povrće i umak.

Savjet: Ovo ukusno jelo možete učiniti savršenim tako da ga prilikom posluživanja pospete s malo svježih klica ili malo nasjeckanog kresa.

Rajčica

Za rajske užitke