Patlidžan u mediteranskom umaku

Ljubičasto povrće pečeno u umaku od rajčice i crnog vina poslužite uz popečeni kruh i uživajte u okusu s Mediterana.

  • 50 min
  • Jednostavno
Patlidžan u mediteranskom umaku

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje i dodajte protisnuti češnjak. Dodajte sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, crno vino, šećer, sol i origano. Pirjajte na laganoj vatri dok ne dobijete umak.
  2. Patlidžan narežite na ploške (debljine 1 cm) i popržite na malo dobro zagrijanog ulja. U vatrostalnu posudu ulijte umak te po njemu složite ploške patlidžana.
  3. Na njih rasporedite sir, pospite origanom i čilijem sa soli. Nakapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C te pecite oko 15 minuta.

Posluživanje: Poslužite tople patlidžane s umakom i popečenim ploškama kruha.

Savjet: Mladi patlidžan dovoljno je samo popeći, bez prethodnog soljenja i čekanja da pusti gorčinu.

Začini inspiracije

Monozačini