Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Čokoladni kolač na kockice

- Recept by coolinarika.com -

Izradite slatki mozaik povezan najfinijom kremom od čokolade, dobro ohladite kolač i poslužite posut listićima badema.

  • 65 min
  • Jednostavno
Čokoladni kolač na kockice

Sastojci

Za kremu

Za čokoladnu glazuru

Priprema

  1. Maslac otopite. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u čvrst snijeg.
  2. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vanilin šećer, otopljeni maslac i mlijeko, izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve zajedno izmiješajte. Na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (32 x 21 cm) obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
  4. Pečeni biskvit pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na kocke. Duguljasti kalup za kruh (30 x 10 cm) obložite prozirnom folijom.
  5. Maslac stavite grijati i kad zakipi, maknite ga s vatre. Umiješajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  6. Za kremu, u posudu ulijte hladno mlijeko i dodajte sadržaj vrećice čokoladne kreme. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
  7. Zatim dodajte pripremljenu čokoladu i dobro izmiješajte. U kremu dodajte kockice biskvita, pa lagano promiješajte.
  8. Smjesu biskvita i kreme istresite u duguljasti kalup. Poravnajte površinu, prekrijte je i kolač ohladite u hladnjaku.

Posluživanje: Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa, prelijte čokoladnom glazurom, pospite zdrobljenim lješnjacima i listićima badema te poslužite.

Savjet: Kolač držite u hladnjaku do posluživanja.

Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola