Vegeta

Vegeta Natur za krumpir

Vegeta natur za krumpir hr

Zapečena skuta sa smokvama i pistacijama

Zapečena skuta sa smokvama i pistacijama probudit će vam nove gastronomske želje, a uživanje u sredozemnim plodovima potaknuti na planiranje ljetovanja.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zapečena skuta sa smokvama i pistacijama

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir narežite na četvrtine, po dužini tako da dobijete štapiće.
  2. Posložite ih u posudu za pečenje, pospite Vegetom Natur krumpir i prelijte ga mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i soka od limuna. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C .
  3. Nakon 40 minuta pospite naribanim parmezanom pa pecite još 10 minuta dok parmezan ne dobije zlatnožutu boju. Cijeli kolut skute namažite tanko marmeladom naranča s đumbirom.
  4. U drugoj posudi izmiješajte usitnjene pistacije, narezane suhe smokve i dodajte toliko marmelade naranče s đumbirom da se sastojci lijepo povežu.
  5. Sve skupa namažite po površini sira i sa strane pa zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Zapečenu skutu poslužite s krumpirom.

Savjet: Kad krumpir pospete sirom, istovremeno stavite peći i skutu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 620 kcal / 2.592 kJ
Masti 35,98 g
- zasićene masne kiseline 7,91 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 23,10 g
Ugljikohidrati 60,69 g
Vlakna 9,99 g
Bjelančevine 21,39 g
Sol 0,20 g
Vitamin A 260,70 μg
Vitamin D 3,70 μg
Niacin 6,93 mg
Pantotenska kiselina 1,14 mg
Kalcij 292,07 mg
Fosfor 327,66 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom