Podravka

Marmelada grejp s đumbirom

Podravka marmelada grejp s dumbirom (3)

Lagani kolač prepun voća

- Recept by coolinarika.com -

Voćni kolač iznenadit će vas iznova jer slatki plodovi čine taj moment lijepog iznenađenja čarobnim no kada se umiješa umak s marmeladom od đumbira slastica će vas "zagrliti" sa svom ljubavlju od koje je nastala.  

  • 75 min
  • Jednostavno
Lagani kolač prepun voća

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s 50 g šećera, praškom za pecivo i soli.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Uz miješanje postupno dodajte šećer i vanilin šećer.
  3. Kad se šećer otopi i smjesa postane glatka, dodajte liker i sok limuna. Zatim pomoću lopatice postupno umiješajte pripremljeno brašno.
  4. Kalup za kolač Ǿ 22 cm s rupom u sredini i visokim ravnim stranicama premažite lagano uljem. Smjesu pažljivo nanesite u kalup tako da vam ne ostane zraka.
  5. Površinu poravnajte i kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 40 minuta. Drvenim štapićem provjerite da li je pečeno.
  6. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi. Tankim nožem odvojite tijesto od kalupa i izvadite. Sredinu kolača napunite narezanim voćem.
  7. Za umak, marmeladu pomiješajte s toplom vodom da dobijete umak. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga i miješajte da dobijete čvrsti šlag.

Posluživanje: Kolač s voćem pospite listićima badema i poslužite s voćnim umakom i šlagom.

Savjet: Kolač možete pripremiti u duguljastom kalupu, a u tom slučaju dno prekrijte papirom za pečenje da se lakše izvadi.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 185 kcal / 773 kJ
Masti 1,82 g
- zasićene masne kiseline 0,74 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 0,66 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,30 g
Bjelančevine 4,06 g
Sol 0,05 g
Vitamin A 55,34 μg
Vitamin D 1,48 μg
Niacin 1,41 mg
Pantotenska kiselina 0,13 mg
Kalij 89,54 mg
Kalcij 44,50 mg
Fosfor 56,00 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom