Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom Natur Grill Classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  2. Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  3. Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  4. Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Posluživanje: Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Savjet: Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće