Slatki kokos sendvič

Mascarpone u kokosovom ulju između tamnog biskvita pretvorite u poslijepodnevnu nagradu i uživajte u okusu s "pustog otoka".

  • 45 min
  • Jednostavno
Slatki kokos sendvič

Sastojci

  • 1 punjeni Muffins s okusom kokosa Dolcela
  • 1 jaje
  • 100 ml kokosova ulja
  • 125 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mascarpone sira

Za marinirano voće

Priprema

  1. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (32 × 20 cm) koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
  3. Pustite da se biskvit ohladi, a zatim prerežite po pola.
  4. Za kremu, u hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice i žlicom miješajte dok se krema ne zgusne. Dodajte sir, slatko vrhnje i pjenjačom dobro izmiješajte da dobijete glatku kremu.
  5. Na prvi biskvit nanesite kremu, poravnajte i prekrijte drugim biskvitom. Lagano pritisnite da se slijepe kao sendvič. Ostavite u hladnjaku 1-2 sata da se kolač dobro ohladi. Ohlađeni kolač narežite na trokute.
  6. Jagode narežite, pospite vanilin šećerom i muškatnim oraščićem. Dodajte sirup agave i liker od kokosa. Lagano promiješajte i poslužite uz kolač.

Posluživanje: Kolačiće držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Kokosovo ulje prije dodavanja lagano zagrijte da postane tekuće.

Gulaš

Inspirirani tradicijom