Žitarice

Vrijedne vaše pažnje

Neobične tikvice

Tople tikvice na umaku od jogurta poslužite u toplom "izdanju" i uživajte u zanimljivom jelu.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Neobične tikvice

Priprema

  1. Tikvice operite, posušite papirnatim ubrusom i odrežite krajeve, zatim odrežite po dužini oko 5 mm od ruba te izdubite sredinu žličicom.
  2. Izdubljene izvađene dijelove tikvica nasjeckajte i stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i popržite dok ne omekšaju, zatim dodajte pola količine sjeckane rajčice i oko 400 ml vode. Pospite origanom i posolite. Promiješajte i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri.
  3. Za nadjev mljevenom mesu dodajte rižu, preostalu sjeckanu rajčicu i pospite Vegetom. Dobro izmiješajte, pa pripremljenom smjesom napunite pripremljene tikvice.
  4. Ovako pripremljene tikvice položite u tavu na umak te poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  5. Za preljev jogurtu dodajte vlasac, češnjak u granulama, papar i sol te dobro promiješajte.

Posluživanje: Poslužite tople tikvice na umaku i dodajte im pripremljeni preljev.

Savjet: Kako bi tikvice ostale stabilnije pri kuhanju u umaku (bez prevrtanja), odrežite im tanko dno.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 447 kcal / 1.868 kJ
Masti 24,11 g
- zasićene masne kiseline 7,30 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 8,69 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 6,18 g
Ugljikohidrati 40,49 g
Bjelančevine 19,22 g
Sol 0,48 g
Vitamin A 1.839,00 μg
Vitamin D 9,82 μg
Pantotenska kiselina 1,39 mg
Kalij 1.219,15 mg
Kalcij 168,60 mg
Fosfor 302,76 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Topli napici

Okus koji grije oko srca