Orijentalna juha

Orijentalnu juhu od piletine i kokosovog mlijeka pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz hrskavi baget.

  • 50 min
  • Jednostavno
Orijentalna juha

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte al dente u posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite ju i isperite, pa ju ostavite sa strane.
  2. Na maslinovom ulju popržite sitno narezani luk dok blago ne požuti. Vatru smanjite na srednju jačinu, pa dodajte curry, cimet, kardamon, muškatni oraščić i chili.
  3. Dolijte 1l vode, kokosovo mlijeko, majčinu dušicu, a zatim grašak i kuhanu ječmenu kašu. Posolite, popaprite i na laganijoj vatri kuhajte 25 – 30 minuta.

Posluživanje: Orijentalnu juhu pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz tostirani baget.

Savjet: Ako juhu ne poslužujete odmah nakon kuhanja, ječam dodajte tek nakon što ste juhu kuhali več 15-ak minuta kako se ne bi previše zgusnula.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka