Male pite s rižom

Podloga za desert od orašastih plodova i tijesta savršena je za nadjev od slatke riže i začina s mirisom Orijenta.

  • 60 min
  • Jednostavno
Male pite s rižom

Sastojci

Za tijesto

  • 150 g mljevenih keksa
  • 50 g očišćenih pistacija
  • 30 g nasjeckanih lješnjaka
  • 50 g datulja (svježih ili suhih)
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice meda

Za nadjev

Priprema

  1. Mljevenim keksima dodajte nasjeckane pistacije, lješnjake, nasjeckane datulje, otopljeni maslac i med.
  2. Sve zajedno izmiješajte u jednoličnu smjesu i rasporedite po namašćenim kalupima (4 kalupa Ø 10 cm). Smjesu utisnite po dnu i rubu kalupa da dobijete podlogu.
  3. Mlijeko stavite neka zakipi, dodajte vanilin šećer i umiješajte rižu. Rižu kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša (oko 20 minuta). Gustu smjesu izlijte u posudu i pustite neka se ohladi.
  4. Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite u snijeg. Žutanjke i šećer izmiješajte te umiješajte ohlađenu rižu, dodajte nasjeckane lješnjake, grožđice, đumbir i cimet. Na kraju lagano lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe s podlogom od tijesta. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Posluživanje: Pite izvadite iz pećnice i pustite neka se ohlade prije posluživanja.

Savjet: Uvijek koristite rižu okruglog zrna da imate kremastu strukturu.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina