Fine salate

Laganini užitak

Povrće s kus-kusom

Natrgani sir pospite po toplom povrću i poslužite preko kus-kusa i uživajte u ukusnom jelu.

  • Jednostavno
  • 4 osobe
Povrće s kus-kusom

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte 500 ml vode te umiješajte ulje i temeljac. Kus-kus stavite u zdjelu i prelijte pripremljenim temeljcem. Pokrivenog ostavite 10 minuta, a zatim ga lagano razrahlite vilicom.
  2. Paprike i tikvicu narežite na trakice, a luk na ploške. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite luk dok ne postane staklast. Dodajte potom paprike i uz miješanje popecite dok lagano ne uvenu.
  3. Nakon toga dodajte tikvice i nastavite pirjati. Pred kraj dodajte protisnuti češnjak, sol, papar i bosiljak.

Posluživanje: Toplo povrće poslužite preko kus-kusa te pospite sirom (natrganim ili narezanim na kockice).

Savjet: Po želji u ovo vegetarijansko jelo možete dodati tunu ili suho meso.

Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola