Fine salate

Laganini užitak

Fino začinjena piletina

Kombinacijom začina pečenu piletinu poslužite  u nekoliko zanimljivih varijanti i uživajte u okusima za cijeli tjedan.

 • Srednje zahtjevno
 • 4 osobe
Fino začinjena piletina

Sastojci

Preljev 1

Preljev 2

Ponedjeljak + preljev 1

Utorak + preljev 2

Srijeda + preljev 1

Četvrtak + preljev 2

Petak 5 + preljev 1

Priprema

 1. Pileći file prerežite da dobijete tanje odreske, pa ih operite i posušite. Lagano ih potom posolite, popaprite, pospite ružmarinom, kurkumom i prelijte uljem te limunovim sokom. Ostavite da se mariniraju 15 minuta.
 2. Marinirane pileće odreske ispecite u namašćenoj tavi ili grill tavi. Pecite na jačoj vatri da budu brzo gotovi, a da ostanu sočni.
 3. Pečene odreske narežite na ploške ili kocke.

Preljev 1

 1. U zdjelicu stavite sve sastojke i pomiješajte.

Preljev 2

 1. U zdjelicu stavite sve sastojke i pomiješajte.

Ponedjeljak + preljev 1

 1. Feta sir narežite na kockice, zelenu salatu na trakice, a cherry rajčice prepolovite. Na dno posude stavite preljev, a zatim dodajte piletinu i sve ostale sastojke redom. Poklopite posudu. Prije upotrebe protresite.

Utorak + preljev 2

 1. Rižu skuhajte, papriku i krastavac narežite na kockice, a mladi luk na kolutiće. Na dno posude stavite preljev, a zatim dodajte piletinu i sve ostale sastojke redom. Poklopite posudu. Prije upotrebe protresite.

Srijeda + preljev 1

 1. Zelenu salatu narežite na trakice, papriku na kockice, cherry rajčice prepolovite, a mladi luk narežite na kolutiće. Kukuruz ocijedite. Na dno posude stavite preljev, a zatim dodajte piletinu i sve ostale sastojke redom. Poklopite posudu. Prije upotrebe protresite.

Četvrtak + preljev 2

 1. Tjesteninu skuhajte, papriku narežite na kockice, a cherry rajčice prepolovite. Kukuruz ocijedite. Na dno posude stavite preljev, a zatim dodajte piletinu i sve ostale sastojke redom. Poklopite posudu. Prije upotrebe protresite.

Petak 5 + preljev 1

 1. Krastavac i papriku narežite na kockice, mladi luk na kolutiće, a cherry rajčice prepolovite. Slanutak ocijedite. Na dno posude stavite preljev, a zatim dodajte piletinu i sve ostale sastojke redom. Poklopite posudu. Prije upotrebe protresite.
Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom