Janjetina s mentom i mladim krumpirom
- Recept by coolinarika.com -Na tanjur za posluživanje složite rikulu, zatim janjetinu s krumpirom i poslužite najmilijima na blagdanskom stolu.
Priprema
Janjeće kotlete narežite na komade. Pospite paprom, natrganom mentom, majčinom dušicom, posolite i prelijte s maslinovim uljem. Ostavite da se mariniraju pola sata. Mladi krumpir narežite po pola ili deblje ploške pa ga stavite da se kuha oko 10 minuta u blago posoljenoj vodi. U veliku, malo nauljenu tavu stavite janjetinu, prelijte je uljem iz marinade i sa svih strana popecite do zlatnožute boje. Na istoj masnoći popecite ocijeđen omekšani mladi krumpir. Kad je krumpir gotov, pospite ga Vegetom Natur za hrskave krumpiriće.
Posluživanje: Na tanjur za posluživanje složite rikulu, zatim janjetinu s krumpirom i poslužite.
Savjet: Pečeno meso prekrijte da odstoji dok pržite krumpiriće.