Mljeveno meso u kuhinji

Sitno (mljeveno) zadovoljstvo

Punjene palačinke á la sarma

Zarolajte omiljene sastojke u finu palačinku i uživajte u slanom zamotuljku od mesa, sira i šampinjona.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Punjene palačinke á la sarma

Sastojci

Za palačinke

Za nadjev

Priprema

  1. Šampinjone ocijedite i popecite na zagrijanoj tavi dok tekućina ne ispari, zatim dodajte meso i pirjajte miješajući dok se meso ne popeče. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. Smjesu šampinjona i mesa ohladite, a zatim u nju umiješajte pripremljeni Fant i kuhanu rižu.
  4. Za smjesu za palačinke pomiješajte glatko brašno, kukuruzno brašno, jaja, mlijeko, mineralnu vodu, malo soli i kim, pa dobro izmiješajte i od smjese ispecite 12 palačinki.
  5. U svaku palačinku stavite dio nadjeva, zamotajte kao sarmu i posložite u namašćenu posudu za pečenje. Prelijte vrhnjem za kuhanjem i po površini naribajte sir.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 ᵒC oko 30 minuta da dobije zlatnožutu boju.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet: Koristiti ulje.

Masline

Cure sline od masline