Vegeta

Šareni papar

Vegeta maestro sareni papar zrno

Mini pite od brancina

Ljubiteljima modernih kulinarskih fuzija nudimo brancin na sasvim drugačiji način. Poslužite mini pite s kremom od avokada.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Mini pite od brancina

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Od brašna, maslaca, ružmarina, masti, soli i vode zamijesite prhko tijesto. Pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku minimalno pola sata.
  2. Nakon toga tijesto razvaljajte, pa kalupima za pečenje Ǿ 10 cm izrežite okrugle oblike na promjer malo veći od promjera posudice u kojoj će se tijesto peći. Ostatak tijesta natrgajte na manje komadiće.
  3. Oblikovano tijesto utisnite u kalupe, na tijesto stavite salsu, zatim komadiće ribe, malo posolite i popaprite, pa stavite još malo salse. Na vrhu rasporedite komadiće natrganog tijesta. Posudice punite dok ne potrošite sve sastojke. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta.
  4. Za kremu, avokado zblendajte u kremu zajedno s limunovim sokom, soli i paprom te pomiješajte s mileramom. Ukrasite naribanom koricom limuna i svježim timijanom.

Posluživanje: Mini pite od brancina poslužite s kremom od avokada.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće