Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Kokos šubarice

Male šubarice maštovito ukrasite i poslužite na vaš omiljeni dan i uživajte u zalogajima finog kokosa i čokolade.

  • Srednje zahtjevno
Kokos šubarice

Sastojci

Za dekoraciju

  • Kokos brašno Dolcela
  • 60 g čokoladnog ganache
  • Šarene mrvice Dolcela
  • Kakao mrvice Dolcela

Priprema

  1. Pripremite 4 uske, visoke čaše promjera 5 cm (i visinu oko 7 cm) i navlažite hladnom vodom. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.
  2. Prašku za puding dodajte šećer i 7 žlica mlijeka te dobro promiješajte. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, umiješajte pripremljeni prašak za puding i kuhajte uz miješanje 1-2 minute.
  3. Zatim maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i miješajte da se otopi. Još vrući puding izlijte u pripremljene čaše i ostavite da se ohladi i stisne.
  4. Zatim puding po želji izvadite iz čaša (možete ih kratko stavit pod toplu vodu). Svaki puding prerežite na dva dijela. Puding uvaljajte po želji u kokos te stavite malo čokoladnog ganacha da dobijete šubarice.
  5. Puding možete uvaljati u dekorativne šarene mrvice te ih odmah poslužite (da se dekori ne otope od vlažnosti pudinga).

Posluživanje: Šubarice držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Možete koristiti i silikonke kalupe za muffinse.

Ajvar

Razmazi svoje nepce