Dolcela

Bourbon vanilija šećer

Bourbon vanilija šećer

Prefina torta od sira s kavom

Hladnom cheesecakeu na površinu nanesite kremu u obliku ružica i uživajte u finom desertu uz omiljenu kavu.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Prefina torta od sira s kavom

Sastojci

Za podlogu

Za nadjev

Za kremu

Priprema

  1. Kekse sameljite, dodajte kakao te promiješajte. Zatim dodajte bademe i prelijte s otopljenim maslacem. Smjesu odmah uspite u kalup za torte (Ǿ 24 cm) koji ste prethodno premazali maslacem.
  2. Podlogu dobro utisnite i stavite u hladnjak (20 minuta) dok pripremite kremu.
  3. Slatko vrhnje zagrijte (ali ne do vrenja). Dodajte kavu, promiješajte da se otopi i ostavite sa strane da se hladi.
  4. Jaja, šećer i vanilija burbon šećer pjenasto izmiješajte te dodajte ricottu, krem sir i slatko vrhnje s kavom. Sve dobro izmiješajte, a zatim izlijte u kalup na podlogu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 60 minuta.
  5. Kolač izvadite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku još nekoliko sati.
  6. Lino ladu nougat i sir mascarpone dobro izmiješajte da dobijete kremu. Stavite ju u slastičarsku vrećicu s nastavkom za „ružice“.

Posluživanje: Ohlađenom cheesecakeu skinite kalup i na površinu nanesite kremu u obliku ružica.

Savjet: Tortu poslužite dobro ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 243 kcal / 1.016 kJ
Masti 15,91 g
Ugljikohidrati 20,88 g
- šećeri 7,27 g
- polioli 4,68 g
- škrob 0,91 g
Sol 0,13 g
Vitamin D 13,06 μg
Pantotenska kiselina 0,37 mg
Kalij 162,64 mg
Kalcij 149,16 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kruh

Kruh naš svagdašnji