Žitarice

Vrijedne vaše pažnje

Tanzaniski riblji curry

Ribu u curry umaku poslužite s kuhanim grisom i uživajte u egzotici okusa.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Tanzaniski riblji curry

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Ribu narežite na manje komade, pospite je s Vegetom Natur za ribu i nakapajte limunovim sokom.
  2. Na ulju popecite sitno nasjeckani luk, a zatim dodajte protisnuti češnjak.
  3. Nakon što je luk omekšao, dodajte sjeckanu rajčicu, maslac od kikirikija, zelenu papriku i chilli papričice narezane na rezance, đumbir, kokosovo mlijeko, curry i malo vode.
  4. Umak prokuhajte desetak minuta, a zatim dodajte mariniranu ribu. Ribu u umaku pirjajte oko 10 minuta pazeći da se ne raspadne.
  5. Pšenični gris dodajte u kipuću vodu i kuhajte 2 minute neprestano miješajući.

Posluživanje: Ribu u curry umaku poslužite s kuhanim grisom.

Savjet: Za pripremu ovog jela najbolje će odgovarati fileti bakalara ili svježi oslić.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 730 kcal / 3.051 kJ
Masti 33,64 g
- zasićene masne kiseline 5,75 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 13,98 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 12,57 g
Ugljikohidrati 66,27 g
Vlakna 9,60 g
Bjelančevine 46,66 g
Sol 0,67 g
Vitamin A 2.790,53 μg
Vitamin D 3.256,00 μg
Niacin 17,40 mg
Pantotenska kiselina 1,58 mg
Kalij 1.341,10 mg
Kalcij 183,40 mg
Fosfor 552,45 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ajvar

Razmazi svoje nepce