Tanzaniski riblji curry

Ribu u curry umaku poslužite s kuhanim grisom i uživajte u egzotici okusa.

  • 40 min
  • Jednostavno
Tanzaniski riblji curry

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Ribu narežite na manje komade, pospite je s Vegetom Natur za ribu i nakapajte limunovim sokom.
  2. Na ulju popecite sitno nasjeckani luk, a zatim dodajte protisnuti češnjak.
  3. Nakon što je luk omekšao, dodajte sjeckanu rajčicu, maslac od kikirikija, zelenu papriku i chilli papričice narezane na rezance, đumbir, kokosovo mlijeko, curry i malo vode.
  4. Umak prokuhajte desetak minuta, a zatim dodajte mariniranu ribu. Ribu u umaku pirjajte oko 10 minuta pazeći da se ne raspadne.
  5. Pšenični gris dodajte u kipuću vodu i kuhajte 2 minute neprestano miješajući.

Posluživanje: Ribu u curry umaku poslužite s kuhanim grisom.

Savjet: Za pripremu ovog jela najbolje će odgovarati fileti bakalara ili svježi oslić.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus