Gurmanske piroške poslužene s kuhanim vinom

Poslužite tople gurmanske piroške s kuhanim vinom začinjenim najboljim sastojcima.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Gurmanske piroške poslužene s kuhanim vinom

Sastojci

Kuhano vino

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, suhi kvasac, vlasac, naribani muškatni oraščić, ulje, šećer, jaja, mlijeko i vode po potrebi pa zamijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto ostavite pokriveno na sobnoj temperaturi da se diže dok se volumen ne udvostruči. Dignuto tijesto podijelite na 16 dijelova i svaki razvaljajte.
  3. Na tijesto stavite plošku kulena, a zatim plošku sira. Tijesto umotajte u oblik piroške. Pripremljene piroške posložite u lim prekriven papirom za pečenje.
  4. Jaje razmutite i njime premažite piroške. Pecite ih oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  5. U vino dodajte cimet, klinčić i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite stajati 5 minu-ta. Zasladite po želji.

Posluživanje: Poslužite tople s kuhanim vinom. Možete poslužiti i hladne.

Savjet: Nadjev možete pripremiti i od svježeg sira u koji umiješate narezani kulen. Njime nadjenite tijesto za piroške.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!