Mljeveno meso u kuhinji

Sitno (mljeveno) zadovoljstvo

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
  2. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
  3. Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
  4. Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
  5. Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.

Posluživanje: Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Savjet: Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice. Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!