Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

  • 40 min
  • Jednostavno
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Sastojci

Za prilog

  • 200 g heljdine kaše

Za prilog

  • 3 žlice ulja

Za prilog

Za prilog

  • 2 češnja češnjaka

Za prilog

Za prilog

Za prilog

Priprema

  1. Mljevenom mesu dodajte Vegetu Natur chilli, majčinu dušicu češnjak u granulama i dobro promiješajte.
  2. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
  3. Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
  4. Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
  5. Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.

Posluživanje: Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Savjet: Oni koji ne vole previše ljuto, mogu smanjiti količinu Vegete Natur chilli ili je zamijeniti žlicom Vegete Natur.

Začini inspiracije

Monozačini