Slastice i kolači

Slatka napast

Punjeni muffins s kokosom

Zapjevajte o palmama koje njišu grane, punjene muffine razbacajte po stolu na zelenim salvetama i uljujajte se u omiljeni okus kokosa i sjećanje na ljetnu ljubav.

  • 25 min
  • Jednostavno
Punjeni muffins s kokosom

Sastojci

Priprema

  1. U 150 ml hladnog mlijeka dodajte sadržaj vrećice i žlicom miješajte dok se krema ne zgusne (1-2 minute). Ova krema će vam poslužiti za punjenje muffinsa.
  2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/ maksimalna brzina).
  3. U 12 kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni do trećine (otprilike jedna žlica).
  4. Na tijesto zatim stavite jednu vrhom punu žličicu pripremljene kreme te kremu prekrijte ostatkom tijesta.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200° oko 20 minuta.

Savjet: Ukoliko tražite nešto drugačiju pripremu proizvoda, predlažemo da mješavinu za tijesto muffinsa iskoristite za izradu biskvita, dok mješavinu za kremu možete upotrijebiti kao nadjev na biskvitima ili punilo za rolade.

Napomena: Uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina