Slastice i kolači

Slatka napast

Kokos tortica

Red biskvita, red kreme pa red biskvita...pa pospite šećerom u prahu i uživajte u tortici za dvoje.

  • 40 min
  • Jednostavno
Kokos tortica

Sastojci

Priprema

  1. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute).
  2. Posudice za nabujke (4-6 komada) Ǿ 8-10 cm dobro namažite maslacem (ili uljem). Smjesu za tijesto rasporedite u posudice i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20-22 minute.
  3. Kad je pečeno malo ohladite, ali još tople biskvite izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade do kraja. Zatim ih prerežite svaki na tri dijela.
  4. Za kremu, u hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice i žlicom miješajte dok se krema ne zgusne. Kremom premažite biskvite da dobijete tortice.

Posluživanje: Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Kremu nakon pripreme odmah nanesite na biskvit.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu