Blagdanska janjeća rolada
- Recept by coolinarika.com -Blagdansku janjetinu poslužite s pečenim krumpirom i mrkvom, prelijte umakom za pečenje i i zakoračite u Novu godinu u velikom stilu.
Priprema
Janjećem butu odvojite meso od kosti (pazeći da ostane u jednom komadu). Raširite ga i pospite paprom i Vegetom natur mediteran. Prelijte s malo maslinova ulja, pospite naribanom koricom limete, rasporedite sir ribanac i posložite listove blitve. Meso zarolajte ga pa zavežite kuharskim koncem i lagano zarežite nožem po koži. Zataknite grančice ružmarina za konac, stavite u posudu za pečenje i pospite s krupnom soli i paprom. Prelijte maslinovim uljem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C oko 90 minuta. Tijekom pečenja podlijevajte vinom. Krumpir skuhajte u ljusci u posoljenoj vodi, isto tako i mrkvu. Ocijedite, ohladite i na zagrijanoj grill tavi popecite krumpir i mrkvu dodajući malo ulja.
Posluživanje: Blagdansku janjetinu poslužite s pečenim krumpirom i mrkvom, te prelijte umakom za pečenje.
Savjet: Kod motanja rolade učvrstite krajeve štapićima za ražnjiće.