Pečeni juneći file s agrumima

Istražite čari slatko i lagano ljutog okusa u blagdanskom pečenju s agrumima jer će naranča, kumquat i nar u kombinaciji s crnim paprom stvoriti okus koji ćete zavoljeti.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Pečeni juneći file s agrumima

Sastojci

Za umak

  • 1 naranča

Za umak

  • 50 g maslaca

Za umak

  • 50 g kumquata

Za umak

  • 2 žlice očišćenih sjemenki nara

Za umak

  • 1 zvjezdasti anis

Za umak

Za umak

Za umak

  • ½ žličice šećer

Za umak

Za umak

  • sol

Za umak

Priprema

  1. Juneći file očistite od suvišnih kožica. Zatim ga posolite, pospite paprom, nauljite i obložite ploškama pancete.
  2. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 30 minuta, da panceta postane hrskava, a file u sredini zadrži roza boju.
  3. Za to vrijeme na rastopljeni maslac stavite isfiletiranu naranču i narezan kumquat. Dodajte anis, cimet, klinčić, sol, papar, nar i šećer. Pirjajte nekoliko minuta pa umiješajte Gussnel razmućen u malo vode. Još kratko popirjajte da dobijete umak.
  4. Pečeni file ostavite 5 minuta stajati, a zatim ga narežite i poslužite uz umak od arguma i prilogom po želji (npr. Krema od krumpira i cvjetače).

Savjet: Važno je da kontrolirate dužinu pečenja da meso zadrži sočnost i mekoću.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje