Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!

Aromatični namaz

Kreirajte male zalogaje i ukrasite pršutom ili poprženim kozicama i uživajte u svom najboljem društvu.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Aromatični namaz

Sastojci

Za posluživanje

  • Cherry rajčice
  • svježi krastavac
  • rotkvica
  • ploške pršuta
  • male kozice
  • kockice skute
  • tost kruh
  • Integralni (bezkvasni kruh)
  • Krekeri

Priprema

  1. Bundevu očistite i narežite na kockice. Prelijte s malo vode i kuhajte oko 15 minuta da omekša. Zatim ju ocijedite i štapnim mikserom usitnite u pire.
  2. Slanutak ocijedite i usitnite, te dodajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, chili, kurkumu, šareni papar, sol, tahini pastu i pripremljenu bundevu. Sve dobro promiješajte da dobijete kremasti namaz.
  3. Stavite ga u slastičarsku vrećicu i nanesite na krekere, male kruhiće (izrezani tost) i u male čašice.

Posluživanje: Svaki kanape ukrasite narezanim povrćem ili komadićima sira, pršuta ili poprženim kozicama.

Savjet: Ukoliko imate vremena bundevu nakapajte maslinovim uljem i ispecite u pećnici da dobije još bolji okus.

Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola