Vegeta

Šareni papar

Vegeta maestro sareni papar zrno

Piletina iz Umbrije

Da se talijanskoj kuhinji ne može odoljeti sasvim je jasno osobito kada su jela lijepo poslužena i kada sadrže fine umake i pečeno meso s palentom.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Piletina iz Umbrije

Sastojci

Za palentu

Priprema

  1. Meso pospite Vegetom twist za piletinu i pustite stajati da se marinira oko 30 minuta.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte mariniranu piletinu i pecite na srednjoj vatri sa svih strana dok ne dobije lijepu boju.
  3. Meso zatim izvadite iz tave (tavu po potrebi malo obrišite da ne ostane zagorenih komadića koji kasnije daju gorčinu).
  4. Dodajte još malo ulja, nasjeckani luk i popecite da malo povene.
  5. Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, masline, ružmarin, listove kadulje i vratite piletinu.
  6. Nakon par minuta dodajte vino, pospite paprom i pirjajte desetak minuta poklopljeno. Po potrebi podlijte i s malo vode. Na kraju dodajte limunovu koricu i sok te acetto balsamico.
  7. Za palentu krupicu uspite u kipuću vodu gdje ste dodali sol i maslinovo ulje. Kuhajte uz miješanje oko 10 minuta. Pred kraj umiješajte naribani sir, a zatim izlijte u nauljenu posudu.

Posluživanje: Kad se malo ohladi, izrežite željene oblike i poslužite uz piletinu.

Savjet: Originalan recept priprema se s divljom peradi.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 889 kcal / 3.716 kJ
- zasićene masne kiseline 11,20 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 28,03 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 8,06 g
Ugljikohidrati 47,50 g
Bjelančevine 55,11 g
Sol 0,58 g
Vitamin A 369,68 μg
Vitamin D 33,60 μg
Niacin 24,21 mg
Pantotenska kiselina 3,16 mg
Kalij 714,58 mg
Kalcij 137,68 mg
Fosfor 488,65 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka