Bundeva

Kraljica jeseni

Quiche od bundeve, sira i luka

Pripremite slasnu slanu pitu s nadjevom od bundeve, sira i luka. Jednostavno i fino - nikako ne propustite isprobati!

  • 65 min
  • Srednje zahtjevno
Quiche od bundeve, sira i luka

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

  • 450 g bundeve (hokaido ili butternut)
  • 10 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 jaja
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 225 g svježeg kravljeg sira
  • 1 žlica Vegete

Priprema

  1. U zdjelu stavite instant kvasac, ulijte mlako mlijeko, dodajte šećer i promiješajte. Neka odstoji 3 minute te umiješajte žumanjak. Na dasku za razvijanje tijesta stavite 225 g brašna, dodajte sol i uz miješanje ulijte smjesu od kvasca i mlijeka. Dodajte 50 g na komadiće narezanog maslaca te umijesite glatko i jednolično tijesto. Ostavite da se diže 1 sat.
  2. Tijesto razvaljajte te njime obložite namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje, prekrijte ga kuhinjskom krpom i neka se diže još 30 minuta
  3. Bundevu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. U posudi otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i popržite ga. Dodajte narezanu bundevu i pirjajte sve zajedno dok ne omekša. Kada je gotovo odložite na stranu.
  4. Jaja umutite s vrhnjem, svježim kravljim sirom, začinite Vegetom, popaprite i kremu izlijte na luk i bundevu. Tijesto izbodite vilicom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C.

Posluživanje: Narežite na kriške i poslužite mlako.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh