Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Piletina na padelu

Piletina pripremljena uz polovice finog krumpira s rikottom i kukuruzom jednostavna je za pripremu današnjeg ručka.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Piletina na padelu

Sastojci

Priprema

  1. Pileći zabatak zarežite uz kost, posolite, popaprite pa uvaljajte u brašno. Zapecite ih na zagrijanom ulju s obje strane pa izvadite.
  2. Na istoj masnoći popecite na kockice narezanu pancetu pa vratite piletinu.
  3. Piletinu prelijte toplom vodom da prekrijete sadržaj, a kad zavri dodajte kokošje temeljce. Poklopljeno kuhajte 10 minuta.
  4. Zatim dodajte na pola narezane krumpire i kuhajte još 20 minuta. Kad je meso gotovo, dodajte ricotta sir i miješajte da se dobije kremasti umak.
  5. Maknite s vatre i umiješajte kukuruz šećerac, cherry rajčice prerezane na pola, ocijeđeni slanutak i natrganu rikolu.

Posluživanje: Po potrebi začinite, promiješajte, pokrijte i kratko stavite sa strane da se namirnice sjedine.

Savjet: Meso zarežite uz kost kako bi spriječili da tijekom pripreme ostane sirovo.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina