Kotleti s pečenim jabukama

Kotleti s pečenim jabukama idealni su uz prvi snijeg zato jelo za hladne dane poslužite uz  kukuruznu krupicu i uživajte u svom toplom domu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Kotleti s pečenim jabukama

Priprema

  1. Kotlete zarežite po rubovima, posolite i pospite paprom s obje strane te ih uvaljajte u brašno s jedne strane. Kratko ih popržite na vrućem ulju, najprije s pobrašnjene strane.
  2. Kotlete izvadite u posudu, a na umaku od kotleta kratko popecite jabuke. Jabuke prethodno narežite na ploške i izdubite središnji dio sa sjemenkama.
  3. Vratite kotlete u tavu i na njih položite jabuke, dodajte 500 ml vode i goveđi temeljac. Podlijte vinom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Za palentu, u kipuću vodu dodajte maslac, sol, Vegetu natur chili i uz miješanje kukuruznu krupicu. Kuhajte 10-ak minuta uz miješanje.

Posluživanje: Kotlete s pečenim jabukama poslužite s palentom.

Savjet: Jelo će biti ukusnije ako koristite kiselije jabuke.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!