Fine salate

Laganini užitak

Salata od ječma i muškatne bundeve

Pripremite salatu od bundeve i ječmene kaše pečenu uz fini slatki med, narančin sol i brusnice te uživajte u novoj salati na vašem stolu.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Salata od ječma i muškatne bundeve

Sastojci

Za preljev

Priprema

  1. U 500 ml vode otopite 1 temeljac, kad zavri dodajte ječmenu kašu i kuhajte dok ne omekša. Zatim ga ocijedite i pustite da se ohladi.
  2. Bundevu očistite i narežite na kockice. Tavu zagrijte, ulijte maslinovo ulje, dodajte kockice bundeve, pa ih popecite tako da se karameliziraju i dobiju lijepu žutosmeđu boju.
  3. Špinat grubo narežite, a luk sitno narežite.
  4. Za preljev, u jednoj manjoj posudi izmiješajte sok od naranče, senf, češnjak u granulama, med, jabučni ocat, maslinovo ulje te malo soli i papra.

Posluživanje: Popržene kockice bundeve, špinat, ječam, narezani luk i brusnice pomiješajte, prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 616 kcal / 2.575 kJ
Masti 36,96 g
- zasićene masne kiseline 5,10 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 25,82 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 4,59 g
Ugljikohidrati 68,99 g
Vlakna 16,66 g
Bjelančevine 10,29 g
Sol 0,28 g
Vitamin A 3.918,07 μg
Pantotenska kiselina 0,46 mg
Kalij 1.217,24 mg
Fosfor 229,99 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat