Dagnje s pancetom i tikvicama

Na dagnje s pancetom i tikvicama stavite mali rezanac zelene paprike, prelijte s malo meda i poslužite.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Dagnje s pancetom i tikvicama

Sastojci

Priprema

  1. Svježe dagnje stavite na malo zagrijanog maslinova ulja u tavi. Posudu poklopite i zagrijavajte dok se školjke ne otvore. Meso izvadite iz ljušture i ostavite sa strane da se hladi.
  2. Ohlađeno meso dagnji zamotajte u tanko narezanu pancetu i poslažite u vatrostalnu posudu.
  3. U manju posudu ulijte aceto balsamico, dodajte šećer, zagrijte da zakipi pa ostavite kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Kad dobijete gusti umak, stavite sa strane da se ohladi.
  4. U međuvremenu pripremljene dagnje stavite u pećnicu zagrijanu na 210 °C i pecite oko 15 minuta.
  5. Tikvice narežite na ploške, pospite Vegetom natur mediteran i crnim paprom. Popecite ih u tavi s malo zagrijanog maslinova ulja.
  6. Kod posluživanja na tanjur stavite dagnje u panceti i tikvice koje pospite s malo bosiljka, sezama i nakapajte umakom od aceta balsamica.

Posluživanje: Na dagnje stavite mali rezanac zelene paprike, prelijte s malo meda i poslužite.

Savjet: Školjke koje se ne otvore bacite.

Ajvar

Razmazi svoje nepce