Topli napici

U blagom zagrljaju prirode

Kokos – kokos sendvič

Počastite se kokos sendvičima s finom kremom od kokosa. Isprobajte i uživajte u finim zalogajima.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Kokos – kokos sendvič

Sastojci

Priprema

  1. U višoj posudi pomiješajte brašno, kokosovo brašno, dodajte komadiće maslaca, šećer u prahu, jaje i žumanjak. Promiješajte sve sastojke i umijesite tijesto, zatim oblikujte kuglu. Umotajte ju u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku 2 sata. Izvadite tijesto iz hladnjaka, stavite na dasku za razvijanje tijesta i oblikujte više malih valjaka promjera 3 cm.
  2. Omotajte svaki valjak prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 3 sata. Izvadite valjke tijesta iz hladnjaka, odstranite foliju i narežite ih na više malih kolutova debljine 1 cm i uvaljajte ih u šećer u prahu.
  3. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje, kolutiće tijesta stavite da budu dovoljno udaljeni jedan od drugoga i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite ih da se ohlade.

Za puding

  1. Pomiješajte prašak za puding s kokosovim brašnom i šećerom. Ovdje ćete koristiti manju količinu mlije-ka jer vam treba gušća tekstura pudinga.
  2. Od 300 ml hladnog mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
  3. Puding stavite na stranu u zasebnoj zdjeli i prekrijte krpom kako ne bi se stvorila površinski sloj (vlaga će održavati da se ne bi stvorila nepotrebna korica). Pričekajte da se puding ohladi. Tako ćete dobiti jaču kremu koju ćete nanijeti između kolačića. Ohlađenu kremu od pudinga prebacite u dresir vrećicu i nanosite na svaki drugi kolačić tako da svaki ima svoga para.

Posluživanje: Zalijepite jedan za drugi i poslužite hladne uz čaj jabuka s cimetom.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke