Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma

Kesten kolač

Čokoladno tamnu i hrskavu slasticu od najdražeg vam jesenjeg ploda kestena pospite s listićima badema i uživajte u kestenjastom okusu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Kesten kolač

Sastojci

Za glazuru

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke sa šećerom i rum šećerom pjenasto izmiješajte.
  2. Umiješajte rastopljeni maslac, mlijeko i kesten pire. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo, dobro promiješajte te na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu ulijte u kalup za kruh ( 30×10 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  4. Kolač po površini pospite zdrobljenim listićima badema pomiješanim sa smeđim šećerom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 40 minuta.
  5. Kolač dobro ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje: Kolač s kestenom poslužite s tučenom šlag kremom okusa čokolade.

Savjet: Koristite nezaslađeni kesten ili smanjite količinu šećera.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh