Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Ječam i grah sa suhim rebarcima

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ječam i grah sa suhim rebarcima

Sastojci

Priprema

  1. Na otopljenoj masti popecite mrkvu i celer narezan na kockice.
  2. Dodajte ječam i njega kratko popecite, podlijte s malo vode, dodajte rebarca, lovor, češnjak u granulama i zalijte vodom da prekrijete sadržaj u loncu.
  3. Pustite da zakuha, a onda dodajte povrtni temeljac. Kuhajte dok se meso ne počne odvajati od kosti.
  4. Potkraj kuhanja dodajte smeđi grah, koncentrat rajčice, malo posolite, popaprite i promiješajte.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Potkraj kuhanja zajedno s grahom možete dodati 100 g kukuruza šećerca. Jelo će izgledati šarenije i ukusnije.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 603 kcal / 2.521 kJ
Masti 19,66 g
- zasićene masne kiseline 8,09 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 9,03 g
Bjelančevine 48,26 g
Sol 1,03 g
Vitamin A 10.656,23 μg
Vitamin D 15,00 μg
Niacin 18,58 mg
Pantotenska kiselina 0,99 mg
Kalij 1.328,61 mg
Kalcij 103,47 mg
Fosfor 570,84 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"