Bundeva

Kraljica jeseni

Ljuta pileća krilca s umakom

Ljuta pileća krilca s umakom od bundeve idealno je jelo za zabavnu noć uz Halloween maske.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ljuta pileća krilca s umakom

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Krilca začinite Vegetom natur chili i stavite u nauljenu posudu. Prekrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20 minuta.
  2. Zatim pomiješajte med, ocat, dimljenu papriku i papar. Tom smjesom premažite krilca i vratite u pećnicu (otkrivene) da se zapeku i postanu hrskava.
  3. Za to vrijeme u 400 ml hladne vode uspite sadržaj vrećice juhe i zagrijte do vrenja uz miješanje. Dodajte slatko vrhnje i muškatni oraščić, te pustite da kuha 5 minuta.
  4. Rižu skuhajte, ocijedite i stavite u kalup.
  5. Na tanjur za posluživanje stavite umak, krilca u obliku šišmiša, te pospite narezanim mladim lukom.

Posluživanje: Rižu stavite pomoću kalupa na tanjur, pospite bučinim sjemenkama i nakapajte uljem bundeve.

Savjet: Sami možete kreirati svoj tanjur da postane još više Halloween.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži