Tortica na kat
- Recept by coolinarika.com -Nanižite male krugove u slojeve fine tortice i oduševite jednostavnim desertom punim bundevine kreme s dodatkom malina.
Priprema
Jaja, ulje, vodu i mješavinu za tijesto miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/maksimalna brzina). Smjesu izlijte u lim za pečenje (30x40cm) obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 17 minuta. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi, a zatim ga izrežite pomoću okruglog kalupa (6-8 cm). Za kremu, u hladno mlijeko dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrećice te miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte maslac sobne temperature i dobro izmiješajte. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu, nanesite je na biskvit, ukrasite malinama i poklopite drugim biskvitom.
Savjet: Kod pripreme kreme umjesto slatkog vrhnja možete dodati pire od muškatne bundeve.Dobivene tortice ukrasite šlagom ili bijelom glazurom.