Tortica na kat

Nanižite male krugove u slojeve fine tortice i oduševite jednostavnim desertom punim bundevine kreme s dodatkom malina.

  • 40 min
  • Jednostavno
Tortica na kat

Sastojci

  • 1 Dolcela Punjeni muffini s okusom vanilije
  • 1 jaje
  • 1 žutanjak
  • 100 ml ulja
  • 125 ml vode
  • 150 ml hladnog mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g maslaca
  • 300 g malina

Priprema

  1. Jaja, ulje, vodu i mješavinu za tijesto miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/maksimalna brzina).
  2. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30x40cm) obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 17 minuta.
  3. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi, a zatim ga izrežite pomoću okruglog kalupa (6-8 cm).
  4. Za kremu, u hladno mlijeko dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrećice te miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte maslac sobne temperature i dobro izmiješajte.
  5. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu, nanesite je na biskvit, ukrasite malinama i poklopite drugim biskvitom.

Savjet: Kod pripreme kreme umjesto slatkog vrhnja možete dodati pire od muškatne bundeve.Dobivene tortice ukrasite šlagom ili bijelom glazurom.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.